abouterwin

the outbound scallywag carnival

biografie

The Outbound Scallywag Carnival, of kort gezegd The OSC brengt Amerikaanse Roots muziek ten gehore. Als je ze al in een hokje wil plaatsen komen de termen Bluegrass & Old School Country het meest tot zijn recht. Gitaar, mandoline, banjo, contra bas, meerstemmige zang en een hoge dosis enthousiasme verzamelen zich om 1 microfoon. Dit resulteerde in een nominatie van Best Dutch Country Song met het eigen nummer Not My Fault bij de Dutch Country Music Association, DCMA, een optreden tijdens the European World Of Bluegrass, EWOB in 2012 en een gastoptreden bij the Bluegrass BoogieMen tijdens het Zwarte Cross Festival 2013.

3 juni 2018 overlijdt medeoprichter Henk Talen, hiermee verliest de band niet alleen hun banjoist maar ook een goede vriend. Onder de noemer The OSC must go on heeft de band een pedal steel en drum aan hun instrumentaria toegevoegd. Hiermee vervalt de term Bluegrass enigszins.

Anno 2019 is The OSC een vernieuwende band die middels de Single Mic Technique oude muziek weer tot leven brengt.

uitzicht

wendy

Onze zangeres is het middelpunt van de band en heeft een stem als een engel maar vergis je niet. Deze mooie dame staat haar mannetje tussen al dit heren geweld.
uitzicht

sander

Akoestisch gitaar, mond harmonica, moeiteloos een eerste, tweede of derde stem en als het aan hem ligt het liefst allemaal tegelijk.
uitzicht

martijn

Gitaar, mandoline en een grote dosis onzin zorgen ieder optreden weer voor onverwachte wendingen. Ook voor de andere bandleden.
uitzicht

erwin

Waar hoor je tegenwoordig nog een pedal steel? Erwin zorgt voor de saus op de country. Moeiteloos smelt hij couplet en refrein aan elkaar om vervolgens de sterren van de hemel te soleren.
uitzicht

dick

Een contrabas op het podium is vaak al een goed teken. Wacht maar tot je Dick er op hebt zien spelen, dan wil je niet anders meer. Van een close harmony is hij ook niet vies.
uitzicht

marc

Alles draait om de eenvoud. Daarvoor moest hij wel meer dan de helft van zijn drumstel op zolder laten staan maar wat zijn we blij dat hij er bij is.